Ο Απόστολος Φασιανός είναι οικονομολόγος και Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει διδάξει μακροοικονομική στο Πανεπιστήμιο Brunel στο Ηνωμένο Βασίλειο και η έρευνά του επικεντρώνεται στις μακροοικονομικές επιπτώσεις της οικονομικής συμπεριφοράς των νοικοκυριών και στη διερεύνηση των σχετικών επιπτώσεων στη χάραξη πολιτικής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως το Oxford Bulletin of Economics and Statistics, το Journal of Real Estate Finance and Economics και το Bulletin of Economic Research.

Το ερευνητικό του έργο κατά την περίοδο 2020-2021 υποστηριζόταν από την Ερευνητική Έδρα του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στο ΕΛΙΑΜΕΠ και διερευνούσε την ανισότητα πλούτου στην ελληνική οικονομία.

Στο παρελθόν, ο Απόστολος έχει εργαστεί ως οικονομολόγος στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας και στο τμήμα οικονομικής ανάλυσης στην Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας. Έχει εκπονήσει ερευνητικά έργα για λογαριασμό της Τράπεζας της Αγγλίας, του ΟΟΣΑ και της Τράπεζας της Νέας Ζηλανδίας. Επίσης, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή φόρα, συμπεριλαμβανομένης της επιτροπής του EPC – Ageing Working Group (AWG) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και του Working Party 1 για την ανάλυση μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής στον ΟΟΣΑ.

Ο Απόστολος είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λίμερικ, MSc Οικονομικής Ανάπτυξης από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και MPhil στην Οικονομική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα οικονομικά των νοικοκυριών και των ακινήτων, τη νομισματική πολιτική, τις οικονομικές ανισότητες και την πολιτική οικονομία.

Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά και Ισπανικά.