Ο Απόστολος Φασιανός είναι οικονομολόγος και η έρευνά του επικεντρώνεται στις μακροοικονομικές επιπτώσεις της οικονομικής συμπεριφοράς των νοικοκυριών και στη διερεύνηση των σχετικών επιπτώσεων στη χάραξη πολιτικής. Έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως το Oxford Bulletin of Economics and Statistics και το Journal of Real Estate Finance and Economics.

Το τρέχον ερευνητικό του έργο υποστηρίζεται από την Ερευνητική Έδρα του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στο ΕΛΙΑΜΕΠ και διερευνά τη σχέση μεταξύ της νομισματικής πολιτικής και της εισοδηματικής ανισότητας χρησιμοποιώντας μια cross-country panel προσέγγιση.

Στο παρελθόν, ο Απόστολος έχει εργαστεί ως οικονομολόγος στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας και στο τμήμα οικονομικής ανάλυσης στην Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας. Έχει επίσης συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Αγγλίας και της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Ζηλανδίας σε θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά των νοικοκυριών και τη μακροοικονομία.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή φόρα, συμπεριλαμβανομένης της επιτροπής του EPC – Aging Working Group (AWG) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και του Working Party 1 για την ανάλυση μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής στον ΟΟΣΑ.

Ο Απόστολος είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λίμερικ, MSc Οικονομικής Ανάπτυξης από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και MPhil στην Οικονομική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα οικονομικά των νοικοκυριών και των ακινήτων, τη νομισματική πολιτική, τις οικονομικές ανισότητες και την πολιτική οικονομία. Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά και Ισπανικά.