Ο Δρ Γιώργος Ν. Τζογόπουλος (Ph.D. Loughborough University, Hνωμένο Βασίλειο, 2009) είναι ειδικός σε θέματα ΜΜΕ, διεθνών σχέσεων και κινεζικών υποθέσεων. Είναι Κύριος Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ, Διευθυντής Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κίνας και Λέκτορας στο Centre international de formation européenne (CIFE), Λέκτορας διεθνών σχέσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και επιστημονικός συνεργάτης στο Begin Sadat Center for Strategic Studies (BESA) του Ισραήλ. Eίναι συγγραφέας τριών βιβλίων: US Foreign Policy in the European Media: Framing the Rise and Fall of Neoconservatism (IB TAURIS), The Greek Crisis in the Media: Stereotyping in the International Press (Ashgate) και The Miracle of China: The New Symbiosis with the World (Springer και China Social Sciences Press).

Από το 2010, ο Γιώργος συνεργάζεται συστηματικά με το European Council on Foreign Relations (ECFR) εκπροσωπώντας την Ελλάδα, και έχει εκπονήσει πολλά ερευνητικά προγράμματα στο ΕΛΙΑΜΕΠ με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ.  Επίσης, είναι συνδιοργανωτής του Ελληνοϊσραηλινού Φόρουμ υπό την αιγίδα της B’nai B’rith International και το έργο του εμφανίζεται συχνά σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ. Έχει λάβει υποτροφίες από το ΙΚΥ σε Αμερικανικές Σπουδές (για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής), από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για τη συγγραφή της ιστορίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου (μελέτη που έχει δημοσιευθεί από το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE) και από το Ίδρυμα Μποδοσάκη (για την πραγματοποίηση έρευνας στο ΕΛΙΑΜΕΠ σχετικά με την κάλυψη της ελληνικής κρίσης από τα ΜΜΕ). Ο Γιώργος έχει επιλεγεί ως «young leader» από τη Διπλωματική Ακαδημία της Κίνας και είναι απόφοιτος του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας συμμετάσχει το 2019 στο International Visitor Leadership Program (IVLP) πάνω σε θέματα αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Οι πρόσφατες μελέτες του Γιώργου για το ΕΛΙΑΜΕΠ με τίτλο: China and the World During the COVID-19 Pandemic, Greece, China and the 17+1 Initiative, The Digital Markets Act, και The Way Forward in Greek-Russian Relations έχουν επιλεγεί στην ειδική ανασκόπηση των δημοσιεύσεων δεξαμενών σκέψης του Συμβουλίου της ΕΕ.