Η Αλεξάνδρα Βουδούρη είναι δημοσιογράφος, στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το School of Journalism, Media and Cultural Studies- University of Cardiff, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ως δημοσιογράφος καλύπτει διπλωματικά, ευρωπαϊκά θέματα για ελληνικά μέσα ενημέρωσης (έντυπα και διαδικτυακά) με έμφαση στις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και κυρίως, στα Βαλκάνια. Στο πλαίσιο αυτό έχει διεξάγει και μετάσχει σε έρευνες που αφορούν ανάμεσα σε άλλα στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τη σημασία της Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και για λογαριασμό του ΝΑΤΟ ειδική έρευνα για την παραπληροφόρηση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Έχει εργαστεί επίσης ως ειδική σύμβουλος σε θέματα παραπληροφόρησης και διαδικτυακής προπαγάνδας για το European Service Network (ESN).

Συνεργάζεται από το 2015 με την αγγλόφωνη υπηρεσία ενημέρωσης, Macropolis.gr (www.macropolis.gr) ως αναλύτρια διπλωματικών και πολιτικών θεμάτων, όπως επίσης και με τον ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων, Αθήνα 9,84 ως διπλωματική συντάκτρια, ενώ έχει καθημερινή εκπομπή για διεθνή και ευρωπαϊκά θέματα. Έχει συνεργαστεί και με άλλα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC World Service, στη διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Έχει μετάσχει ως ομιλήτρια σε σεμινάρια, που έχει διοργανώσει το European Movement στην Αλβανία (EMA) σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ, όπως επίσης και ξεχωριστά, το think tank, “Eurothink” στη Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο επιμόρφωσης δημοσιογράφων στις δύο βαλκανικές χώρες για τον τρόπο κάλυψης ευρωπαϊκών θεμάτων, αλλά και αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης.

Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά, ενώ έχει βασικές γνώσεις της Γαλλικής και Τουρκικής γλώσσας.

Η Αλεξάνδρα Βουδούρη είναι δημοσιογράφος, στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το School of JournalismMedia and Cultural Studies– University of Cardiff, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι η ανταποκρίτρια της Καθημερινής στις Βρυξέλλες και αναλύτρια θεμάτων εξωτερικής πολιτικής για την αγγλική υπηρεσία ειδήσεων, Macropolis.gr.

Είναι η αρχισυντάκτρια των μελετών του Παρατηρητηρίου των ΜΜΕ σε Ελλάδα και Αλβανία (Media Observatory Reports-MORE) που αποτελούν μέρος του πολυεπίπεδου έργου  ALGREE – Albania-Greece: Understanding. Connecting. Partnering και που υλοποιείται από το Πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ κα

Ως δημοσιογράφος καλύπτει εδώ και 20 χρόνια διπλωματικά, ευρωπαϊκά θέματα για ελληνικά μέσα ενημέρωσης (ραδιόφωνο, έντυπα και διαδικτυακά) με έμφαση στις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και κυρίως, στα Βαλκάνια. Στο πλαίσιο αυτό έχει διεξάγει και μετάσχει σε έρευνες που αφορούν ανάμεσα σε άλλα στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τη σημασία της Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και για λογαριασμό του ΝΑΤΟ ειδική έρευνα για την παραπληροφόρηση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Έχει εργαστεί επίσης ως ειδική σύμβουλος σε θέματα παραπληροφόρησης και διαδικτυακής προπαγάνδας για το European Service Network (ESN).

Έχει μετάσχει ως ομιλήτρια σε σεμινάρια, που έχει διοργανώσει το European Movement στην Αλβανία (EMA) σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ, όπως επίσης και ξεχωριστά, το thinktank, “Eurothink” στη Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο επιμόρφωσης δημοσιογράφων στις δύο βαλκανικές χώρες για τον τρόπο κάλυψης ευρωπαϊκών θεμάτων, αλλά και αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης.

Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά, ενώ έχει βασικές γνώσεις της Γαλλικής και Τουρκικής γλώσσας.