Με αφορμή τη δημοσίευση της πρώτης Μελέτη του Παρατηρητηρίου ΜΜΕ (MORE) του έργου ALGREE, η Αλεξάνδρα Βουδούρη παραχώρησε συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου της Αλβανίας rtsh.al, σχολιάζοντας τον ρόλο των ελληνικών και αλβανικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις των δύο χωρών.

Εξήγησε το πώς ξεκίνησε η ιδέα για το Παρατηρητήριο των ΜΜΕ και το έργο ALGREE, ενώ σχολίασε την αποτυχία των ΜΜΕ σε Ελλάδα και Αλβανία να ανταποκριθούν έως τώρα στην πολιτική και κοινωνική ανάγκη για καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, σε αντίθεση με την πραγματικότητα της ολοένα βελτιούμενης κατάστασής τους, καθώς και τους τρόπους που μπορούν οι δημοσιογράφοι να προσεγγίζουν διαφορετικά τις διμερείς σχέσεις.

Έδωσε μάλιστα έμφαση στο γεγονός ότι στο πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα δεν έγινε αναφορά στην εθνικότητα των θυμάτων της τραγωδίας. «Σε ένα τόσο τραγικό γεγονός όσο ήταν το σιδηροδρομικό δυστύχημα για τους Έλληνες πολίτες, το γεγονός ότι τα θύματα – νέοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους – δεν ταυτοποιήθηκαν ή δεν διαχωρίστηκαν στα δικά μας και τα δικά τους είναι από μόνο του ένα θετικό μήνυμα», τόνισε.

Επιπλέον, έκανε αναφορά στη θετική επίδραση της έκθεσης τέχνης του Έντι Ράμα στην Αθήνα και της σχετικής κάλυψής της από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Η συνέντευξη έγινε στο πλαίσιο προώθησης του προγράμματος ALGREE – “Albania-Greece: Understanding. Connecting. Partnering”.
Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη εδώ, στα αλβανικά.