Ο Δρ. Ahmet Erdi Öztürk είναι Αναπληρωτής Καθηγητής πολιτικής και διεθνών σχέσεων στο London Metropolitan University. Για την περίοδο 2021-2023 θα εργαστεί ως υπότροφος Marie Sklodowska-Curie στο Πανεπιστήμιο Coventry στο Ηνωμένο Βασίλειο και το GIGA στη Γερμανία.

Είναι αναπληρωτής ερευνητής (Chercheur Associé) στο Institut Français d’Études Anatoliennes. Είναι συντάκτης του International Journal of Religion και ένας από του συντάκτες της σειράς του Edinburgh University Press Series για τη Σύγχρονη Τουρκία.

Eίναι επίσης αναπληρωτής συντάκτης των επιστημονικών περιοδικών Middle East Politics και Southeast European and Black Sea Studies.

Υπήρξε Προ και Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης του Σουηδικού Ινστιτούτου στο Ινστιτούτο Έρευνας για τη Μετανάστευση, την Εθνότητα και την Κοινωνία (REMESO) στο Πανεπιστήμιο Linköping, και Ερευνητής στο Kroc Institute for International Peace Studies του Πανεπιστημίου του Notre Dame.

Έχει συγγράψει περισσότερα από 30 επιστημονικά άρθρα, πολυάριθμες εκθέσεις πολιτικής και άρθρα και είναι συντάκτης τεσσάρων ειδικών εκδόσεων για τη θρησκεία και την πολιτική και την τουρκική πολιτική. Ο Δρ. Öztürk είναι ένας από τους συντάκτες του Authoritarina Politics in Turkey: Elections, Resistance and the AKP (IB Tauris 2017), Ruin or Resilience? The Future of the Gulen Movement in Transnational Political Exile (Routledge 2018) και Islam, Populism and Regime Change in Turkey (Routledge 2019). Το πρώτο του βιβλίο, Religion, Identity and Power: Turkey and the Balkans in the Twenty-First Century θα εκδοθεί από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στις αρχές του 2021.

Είναι τακτικός συνεργάτης μέσων ενημέρωσης όπως Open Democracy, The Conversation, Huffington Post και France 24. Είναι ο νικητής του βραβείου London Metropolitan University Outstanding Early Career Researcher 2021 και του ISA’s ENMISA Emerging Scholar Award 2022.