Ο Çelik Rruplli εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια ως αναλυτής μέσων ενημέρωσης στα Τίρανα και είναι μέλος της ομάδας Europe House. Παρακολουθεί σε καθημερινή βάση το φάσμα των αλβανικών μέσων ενημέρωσης (τηλεόραση, Τύπος και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης) με έμφαση στα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα στην Αλβανία. Επιπλέον, ο Çelik παρακολουθούσε στενά το έργο των αλβανικών θεσμικών οργάνων για την υιοθέτηση και εφαρμογή κρίσιμων μεταρρυθμίσεων προς την ΕΕ και την εξωτερική πολιτική της Αλβανίας καθώς και τον ρόλο της στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Έχει συνεργαστεί με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Αλβανία, σε συνεργασία με νέους Αλβανούς επαγγελματίες στην επικοινωνία και την υποστήριξη της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ, το αλβανικό κοινό και τους θεσμούς. Έχει συμμετάσχει σε έργα κοινωνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στα Τίρανα με έμφαση στην αξιοποίηση της μνήμης ως εργαλείο τουριστικής προβολής.

Ο Çelik αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Σιένα (Ιταλία) με πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις και κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο “Marin Barleti” των Τιράνων, με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και οι πολιτικές της να αποτελούν το κύριο αντικείμενο των σπουδών του.

Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά (Castellano).