16 Απριλίου 2024 – Με την έναρξη μιας νέας έρευνας, το έργο Fair MusE, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020), κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της δικαιοσύνης στη μουσική βιομηχανία. Το Fair MusE προσκαλεί συνθέτες, ερμηνευτές, δισκογραφικές εταιρείες, επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας και σπουδαστές να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση ενός δίκαιου ευρωπαϊκού μουσικού οικοσυστήματος.

Η έρευνα του έργου Fair MusE έχει στόχο να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο τα διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των συνθετών, των στιχουργών, των ερμηνευτών και των επαγγελματιών της μουσικής βιομηχανίας, αντιλαμβάνονται και προσεγγίζουν την έννοια της «δικαιοσύνης» εντός του ευρωπαϊκού μουσικού οικοσυστήματος. Στην εποχή των πλατφορμών, όπου το ενδιαφέρον στρέφεται στη διασφάλιση μιας δίκαιης μουσικής βιομηχανίας, το ερευνητικό έργο επιδιώκει να καθορίσει τι πραγματικά σημαίνει «δίκαιο» για τους ίδιους τους επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας.

Πώς μπορείτε να συνεισφέρετε; Για να λάβετε μέρος, παρακαλούμε επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10-12 λεπτά. Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ελληνικά και ισπανικά. Η συμβολή σας είναι σημαντική!

Διασφάλιση του απορρήτου των δεδομένων

Οι συμμετέχοντες διαβεβαιώνονται ότι τα προσωπικά τους δεδομένα θα αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, ακολουθώντας αυστηρά τις κατευθυντήριες γραμμές του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ) και άλλων σχετικών κανονισμών της ΕΕ. Οι πληροφορίες που συλλέγονται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς στο πλαίσιο του έργου Fair MusE και η εμπιστευτικότητα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Σχετικά με το Fair MusE

Το έργο Fair MusE παρέχει διεξοδική ανάλυση της έννοιας της «δικαιοσύνης» στη μουσική βιομηχανία, με ιδιαίτερη έμφαση στον αντίκτυπο των διαδικτυακών πλατφορμών και των αλγορίθμων τους.

Στοιχεία επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο Fair MusE ή για ερωτήματα σχετικά με την έρευνα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

τον Καθηγητή Giuseppe Mazziotti στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

τον Καθηγητή Αντώνιο Βλάσση στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Μάθετε περισσότερα: Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου Fair MusE για περισσότερες λεπτομέρειες: Fair MusE Project.