Για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη – με αφορμή τις εκ νέου αποσχιστικές δηλώσεις- του προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας στη χώρα, Μίλοραντ Ντόντικ καθώς και για το ευρύτερο ζήτημα της σταθερότητας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων μίλησε ο Ιωάννης Αρμακόλας στην εκπομπή «ΣΥΝΟΡΑ» (ΕΡΤ3).

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις του Μίλοραντ Ντόντικ, ο Ι. Αρμακόλας υπογράμμισε την παθητική στάση της διεθνούς κοινότητας και ειδικότερα της Ε.Ε ως προς τα βαθιά πολιτικά ζητήματα, που αντιμετωπίζει η Βοσνία, ενώ ανέλυσε τις πιθανές συνέπειες για την περιοχή από το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στις ΗΠΑ και επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Έγινε παράλληλα εκτενής αναφορά στην πολιτική κατάσταση στη Σερβία, μετά και τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στη χώρα, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση από την Ε.Ε της ανόδου του εθνικισμού, της υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών από τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς καθώς και της ανάπτυξης στενών σχέσεων με χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ουγγαρία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις του Ιωάννη Αρμακόλα στον παρακάτω σύνδεσμο.