Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ διοργανώνουν την Πέμπτη – 1 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 10:30 στην Αίθουσα 1 του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στην Κόρινθο την ημερίδα

«Αστάθεια και Ανασφάλεια στην Ευρύτερη Περιοχή της Μεσογείου και οι Επιπτώσεις για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια».

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχτούν οι δυναμικές της αστάθειας και της ανασφάλειας στις περιοχές της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Μεσογείου και των Βαλκανίων, καθώς και οι επιπτώσεις του για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και την Ελλάδα. Τα ειδικότερα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στον ισλαμιστικό εξτρεμισμό, στην εξαναγκαστική μετανάστευση, στην οικονομική κρίση, στις προκλήσεις για την στρατηγική ασφάλειας, στην κλιματική αλλαγή και στην ενεργειακή ασφάλεια.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ας Μιλήσουμε για την Ασφάλεια», το οποίο υποστηρίζει η Διεύθυνση Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία δυνατοτήτων διαλόγου με νέους επιστήμονες που συνεισφέρουν στην παραγωγή νέας γνώσης για την ασφάλεια.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.