Υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το πρόγραμμα ParticipatEU, τον Κόμβο Κλιματικής Αλλαγής και το EUROPE DIRECT ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, διοργανώνουν μια ανοιχτή συζήτηση με τίτλο “Ευρωπαϊκές Διαδρομές Αειφορίας, Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Σύρο”, παρέχοντας μια εξαιρετική ευκαιρία για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων ενόψει των προσεχών Ευρωπαϊκών Εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διεξάγονται στις 9 Ιουνίου. 

Η συζήτηση έχει σκοπό να εστιάσει στα ζητήματα της Αειφορίας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης, τα οποία αποτελούν προτεραιότητες όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για την τοπική κοινότητα της Σύρου. Με διακεκριμένους καλεσμένους από διάφορους τομείς που αφορούν την περιβαλλοντική πολιτική, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευθύνη, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν πτυχές της αειφόρου ανάπτυξης στη Σύρο και τις Κυκλάδες. Ακόμη, θα λάβουν γνώση για αντίστοιχα επιτυχημένα μοντέλα άλλων ελληνικών νήσων, όπως η Αστυπάλαια και η Χάλκη, καθώς και για τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμπρός στο διακύβευα των Ευρωπαϊκών Εκλογών.  

Η συνθήκη της συζήτησης λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην δυνατότητα και την ευκαιρία για τους πολίτες να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές επιλογές τους επηρεάζουν την συγκεκριμένη κατεύθυνση της Ένωσης.  

Συνολικά, η ανοιχτή αυτή συζήτηση αποτελεί πολύτιμη ευκαιρία για ενημέρωση, συνδιαλλαγή και συμβολή στη διαμόρφωση μιας πιο βιώσιμης και αειφόρου Ευρώπης, της δικής τους τοπικής κοινότητας και των Κυκλάδων ευρύτερα. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 29/04/2024 στη Συνεδριακή αίθουσα Επιμελητηρίου Κυκλάδων Κτήριο Βαλμά, οδός Αγ. Νικολάου 6 (πλησίον Θεάτρου “Απόλλων”), Ερμούπολη Σύρος 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ 

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.