Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 θα λάβει χώρα ένα διαδικτυακό σεμινάριο Peace Talk με αφορμή την έκδοση του συλλογικού τόμου με τίτλο “Vulnerability and Resilience to Violent Extremism: An Actor-Centric Approach” (έργο: PAVE / Preventing and Addressing Violent Extremism through Community Resilience in the Balkans and MENA).

Το βιβλίο εξερευνάει τον περίπλοκο ιστό των κοινωνικών δυναμικών που περιβάλλουν το βίαιο εξτρεμισμό. Υιοθετώντας μια προσέγγιση που έχει ως επίκεντρο τους ίδιους τους δρώντες,  ο τόμος αυτός εξετάζει τους ρόλους των εκπροσώπων του κράτους, των θρησκευτικών θεσμών και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών. Η ανάλυση βασίζεται σε εμπειρικά στοιχεία που συλλέχθηκαν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία, το Ιράκ, τον Λίβανο και την Τυνησία.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν τέσσερις από τους επιμελητές και συγγραφείς του βιβλίου. Στη συνέχεια, το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να θέσει ερωτήσεις και να συμμετάσχει σε μια συζήτηση σχετικά με τα βασικά θέματα του βιβλίου.

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, εγγραφείτε εδώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εκδήλωση και τον τρόπο εγγραφής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το κεφάλαιο του τόμου που συνέγραψαν ο Ιωάννης Αρμακόλας και ο Μπλεντάρ Φετά μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορείτε να ακολουθήσετε το Πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Facebook και το X.