Στην Σλοβενία βρέθηκε ο Μπλεντάρ Φετά, Ερευνητής του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ και Διεθνολόγος, προκειμένου να συμμετάσχει στο Young Bled Strategic Forum (Young BSF) και στο Bled Strategic Forum (BSF) που πραγματοποιήθηκαν στη Λιουμπλιάνα και στο Μπλέντ στις 25-29 Αυγούστου 2023.

Το Bled Strategic Forum διοργανώνεται από κοινού από το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σλοβενίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Προοπτικής. Με το σύνθημα «Αλληλεγγύη για την Παγκόσμια Ασφάλεια», το φετινό συνέδριο που αποτελεί ένα από τα κορυφαία στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη κατάφερε να συγκεντρώσει διακεκριμένες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το Young Bled Strategic Forum αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Bled Strategic Forum και αποσκοπεί στο να δώσει στους νέους τον απαραίτητο χώρο προκειμένου να αναπτύξουν το όρμα τους σε συνεργασία με συνομήλικους τους από όλο τον κόσμο. Φέτος, το Young BSF κατόρθωσε να συγκεντρώσει περισσότερους από 40 νέους από 24 διαφορετικές χώρες από την Ευρώπη, τα Δυτικά Βαλκάνια, τις Ηνωμένες Πολιτείες, και την Αφρική. Στο πλαίσιο του φόρουμ οι νhttps://bledstrategicforum.org/έοι είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις σε διάφορα θέματα όπως η ριζοσπαστικοποίηση, η αγορά εργασίας, η βιωσιμότητα, η ασφάλεια και η αστική ανάπτυξη. Σε μια από τις παρεμβάσεις του, ο Μπλεντάρ Φετά έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη ενθάρρυνσης του παραδοσιακού γραμματισμού μεταξύ των μικρών παιδιών προκειμένου να ενισχυθεί η ανθεκτικότητά τους απέναντι στο διαδικτυακό κακόβουλο και επιβλαβές περιεχόμενο όταν θα έρθουν σε επαφή με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Bled Strategic Forum εδώ.