Ο Ιωάννης Αρμακόλας ήταν βασικός ομιλητής μαζί με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Κοσόβου Μπέσνικ Μπισλίμι σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο πλαίσιο της 7ης Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Μέσων Ενημέρωσης Θεσσαλονίκης με τίτλο: Το Κόσοβο στην παγκόσμια σκηνή: τα αφηγήματα των ΜΜΕ και η αντίληψη των διεθνών σχέσεων».

Ο καθηγητής Ι. Αρμακόλας ανέλυσε το τρόπο με τον οποίο τα αφηγήματα των ΜΜΕ για το Κόσοβο εξελίχθηκαν από την εποχή του πολέμου το 1999 έως και σήμερα, καθώς και τους παράγοντες που συνέβαλαν στις σχετικές αλλαγές. Αναφέρθηκε στους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους που αποτυπώνεται η «εικόνα του Κοσόβου» και μέσω των νέων τάσεων των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και για τον θετικό αντίκτυπο που έχουν δημοφιλείς ποπ σταρ όπως η Dua Lipa ή Rita Ora αλλά και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας για το «προφίλ» της βαλκανικής χώρας παγκοσμίως.

Μίλησε, παράλληλα, για τη σημερινή πολιτική κατάσταση στο Κόσοβο και προέτρεψε τους φοιτητές να αναζητήσουν τρόπους για να γνωρίσουν καλύτερα το μικρό, νέο αλλά και πολύ «δυναμικό» κράτος των Δυτικών Βαλκανίων.