Η Aleksandra είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στις ευρωπαϊκές διεπιστημονικές σπουδές του Κολεγίου της Ευρώπης στο Natolin της Πολωνίας.

Επί του παρόντος εργάζεται ως υπεύθυνη έργου στην ESTIMA, δεξαμενή σκέψης και συμβουλευτική εταιρία με έδρα τη Βόρεια Μακεδονία. Προηγουμένως εργαζόταν ως δημόσιος υπάλληλος στη Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Έχει σπουδάσει και εκπαιδευτεί στον τομέα των ευρωπαϊκών υποθέσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Είναι απόφοιτος του προγράμματος της ΕΕ για νέους επαγγελματίες των Δυτικών Βαλκανίων, ενός χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου που περιλάμβανε ένα περιφερειακό πρόγραμμα κατάρτισης στελεχών και ένα στοιχείο ανταλλαγής για νέους δημόσιους υπαλλήλους από τις χώρες της WB6, με στόχο να συμβάλει στην πρόοδο της ενταξιακής διαδικασίας και στην εμβάθυνση της περιφερειακής συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Η Aleksandra απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία στην περιφερειακή συνεργασία με ολοκληρωμένη κατανόηση της εξέλιξης, των προκλήσεων και των επιπτώσεων της περιφερειακής οικονομικής και πολιτικής ολοκλήρωσης και συνεργασίας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αμερική. Το ειδικό πεδίο του ενδιαφέροντός της καλύπτει τη διερεύνηση των ρόλων και των στόχων κρατών και περιφερειών, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ASEAN, στην υποστήριξη διαφορετικών τύπων και διαμορφώσεων περιφερειακών διαδικασιών.