Το ΕΛΙΑΜΕΠ διευρύνει τις θεματικές του με ένα ακόμη Πρόγραμμα, που επικεντρώνεται στις σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας. Οι δύο χώρες διατηρούν μακρά παράδοση δεσμών και το νέο Πρόγραμμα «Ομάδα Γαλλία»/fr.gr θα λειτουργήσει ως πλαίσιο υποδοχής για την μελέτη των συγκλίσεων Ελλάδας-Γαλλίας σε θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή κυριαρχία, την αμυντική πολιτική, την οικονομική ανάπτυξη και την δημοσιονομική πολιτική εντός της ζώνης του Ευρώ, καθώς και την μελέτη των φιλικών σχέσεων των δύο χωρών.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η προαγωγή της έρευνας, η ανάπτυξη του δημοσίου διαλόγου, η υψηλού επιπέδου ενημέρωση, καθώς και η παραγωγή πρωτότυπων αναλύσεων για την γαλλική δημόσια σφαίρα, κοινωνία και πολιτική.

Επικεφαλής του Προγράμματος είναι ο Παναγής Παναγιωτόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Τομέα Κοινωνικής θεωρίας και Κοινωνιολογίας, Κύριος Ερευνητής ΕΛΙΑΜΕΠ.

Η ομάδα περιλαμβάνει πολλούς διακεκριμένους επιστήμονες, με βαθιά γνώση της γαλλικής πραγματικότητας, μεταξύ των οποίων και οι: Εμμανουέλλα Δούση, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Ειδική Σύμβουλος ΕΛΙΑΜΕΠ, η Καλλιόπη Σπανού, Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ, Ειδική Σύμβουλος ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Γεράσιμος Μοσχονάς, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Λαμπρινή Ρόρη, Επίκουρη Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.