Ο Ιωάννης Αρμακόλας, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και επικεφαλής του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ συνομίλησε με τον Άρη Τόλιο στην εκπομπή «Η στάση των δύο» του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84, στις 29 Οκτωβρίου 2019.

Ο κ. Αρμακόλας μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία μετά το γαλλικό βέτο, για τη διαδικασία υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, τον ρόλο της ΕΕ και τη θέση της Ελλάδας στο συγκεκριμένο θέμα.

«Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει η Ελλάδα, ακριβώς επειδή είναι στο απόλυτα εθνικό κεντρικό της συμφέρον η ένταξη της περιοχής στην ΕΕ, θα πρέπει να μιλήσει πιο ανοικτά για αυτό το θέμα. Να δείξει ότι αυτό είναι το συμφέρον της», υποστήριξε ο κ. Αρμακόλας.

«Με το βέτο της Γαλλίας είναι πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον να έχουμε τη χώρα που έχει την πιο μεταρρυθμιστική ατζέντα κι έχει κάνει τα πιο τολμηρά βήματα στην Ευρωπαϊκή κατεύθυνση (συμφιλίωση με τους γείτονες, μεταρρυθμίσεις κτλ), να βρεθεί πάλι σε μια βαθιά πολιτική κρίση και την κυβέρνηση που έχει την πιο φιλόδοξα μεταρρυθμιστική ατζέντα στα Δυτικά Βαλκάνια να βρεθεί στην αντιπολίτευση και να έρθει στην κυβέρνηση το κόμμα το οποίο είναι εναντίον του Ευρωπαϊκού δρόμου και φλερτάρει ανοιχτά με τη Ρωσία ή με διάφορες εναλλακτικές επιλογές που δεν έχουν καμία σχέση με τον Ευρωπαϊκό δρόμο», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ