Στις 6 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘Αριάν Κοντέλλη’ του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο: Προς μια νέα αρχή;”. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος EUact2, “Towards Democratic and Inclusive Europe: EP Elections and Active Citizens Participation and Contribution.”

Η συζήτηση θα εστιάσει στην τρέχουσα κατάσταση του μεταναστευτικού ζητήματος στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, και τις ευκαιρίες και προκλήσεις που αυτό παρουσιάζει. Πώς αναμένεται να εξελιχθούν οι μεταναστευτικές ροές τα επόμενα χρόνια; Ποιοι είναι οι κεντρικοί στόχοι του Nέου Συμφώνου και πώς αυτοί διαφέρουν από τις προηγούμενες πολιτικές;

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τρίτη 6 Ιουνίου, 19:00-21:00 στο ίδρυμα Βασίλης & Μαρίνα Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα). Η γλώσσα της εκδήλωσης θα είναι η αγγλική. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω live streaming.

Ομιλητές
Desislava Ivanova, Protection Associate, Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας Ευρωπαϊκών Σχέσεων στις Βρυξέλλες
Δρ. Αγγελική Δημητριάδη, Επικεφαλής Μονάδας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ENA
Επικ. Καθηγήτρια Ντανιέλα Μαρούδα, Διεθνές/ Ανθρωπιστικό Δίκαιο, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λώρα Παππά, Πρόεδρος, METAδραση – Δράση για την Μετανάστευση και το Άσυλο

Την συζήτηση θα συντονίσει η Οντίν Λιναρδάτου, Επικεφαλής τμήματος Επικοινωνίας, ΕΛΙΑΜΕΠ

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα για να συμμετάσχετε εδώ.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.