Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ η συνάντηση εργασίας με θέμα «Ψηφιοποίηση της Εργασίας και Εργασιακές Σχέσεις», με τη συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, και του ΕΛΙΑΜΕΠ. Η κλειστή συνάντηση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ‘Team Hub! -Η επίτευξη της αειφορίας στην αλυσίδα εφοδιασμού του ηλεκτρονικού εμπορίου’. Ο κύριος στόχος του έργου είναι να αναλύσει τις επιπτώσεις της έκρηξης του ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδίως μετά το COVID-19, και να εξοπλίσει τα εργατικά συνδικάτα με γνώσεις προκειμένου να προτείνουν μια βιώσιμη αναδιαμόρφωση των επιχειρηματικών μοντέλων και της οργάνωσης της εργασίας στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενόψει της ψηφιακής επανάστασης και των περιβαλλοντικών στόχων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΕ; Μαρία Γαβουνέλη, Γενική Διευθύντρια ΕΛΙΑΜΕΠ; Χρήστος Γούλας (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ); Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος, ΕΚΠΑ και ΕΛΙΑΜΕΠ; Βαρβάρα Λαλιώτη, ΕΚΠΑ; Έλλη Βαρχαλαμά, Αντιπρόεδρος ΕΕΔΑ; Νίκος Ηλιόπουλος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδας (ΟΧΜΕΕ); Ευάγγελος Λίγγος, Προέδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής; Απόστολος Ντάλλας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ); Αντώνης Αγγελάκης (ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ); Νάσος Κορατζάνης (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ); Μανώλης Μανιούδης (ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ); Γιώργος Αργείτης (ΕΚΠΑ και ΙΝΕ-ΓΣΕΕ).

Ήταν μια κλειστή συνάντηση εργασίας στην οποία επίσης, για εκπαιδευτικούς λόγους, μετείχαν και οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.