Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η πρώτη από μια σειρά πέντε διαδικτυακών συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης στο πλαίσιο του έργου “Δημιουργία Δικτύου Oργανώσεων και Ομάδων της Κοινωνίας Πολιτών στο Πλαίσιο των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης‎ του ΟΗΕ“, ένα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Acf και υλοποιείται από το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το ICHR.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από ομάδα εργασίας εκπροσώπων ΜΚΟ (ομάδα με τίτλο ‘Ειρήνη και Δικαιοσύνη’) και περιλάμβανε συζήτηση του κειμένου στρατηγικής που είχε εκπονήσει η ομάδα σχετικά με την ίση και ισότιμη πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ξεκίνησε με την παρουσίαση του κειμένου από τον Νικόλα Σπετσίδη, Συντονιστή Έργων στον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου, και τον Θεοδόση Γκέλτη, Συντονιστή Εθελοντών στην Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», τους κύριους συντάκτες του κειμένου, και ακολούθησε σχολιασμός του κειμένου και των σχετικών θεμάτων από την Παυλίνα Σπανδώνη, Συντονίστρια της Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Προεδρία της Κυβέρνησης, και τον Κωνσταντίνο Γλούμη-Ατσαλάκη, Διοικητή ΟΠΕΚΑ. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια πλούσια και ιδιαίτερα χρήσιμη ευρύτερη συζήτηση μεταξύ των υπόλοιπων μελών της ομάδας εργασίας που ήταν παρόντα.

Τη συνάντηση αυτή, τις ομιλίες και τη συζήτηση συντόνισε ο Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος, καθηγητής πολιτικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κύριος ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ.