Στις 16 Ιανουαρίου θα λάβει χώρα εκδήλωση με τίτλο «Αναζητώντας την Ισορροπία μεταξύ Ασφάλειας και Δημοκρατίας στην ΕΕ» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Αριάν Κοντέλλη» του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Την τελευταία δεκαετία, η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να αντιμετωπίσει πολλαπλές και παράλληλες κρίσεις στον μεταναστευτικό, οικονομικό, γεωπολιτικό και κοινωνικό τομέα προσπαθώντας παράλληλα να ισορροπήσει μεταξύ των δημοκρατικών της αξιών, τη διαχείριση κρίσεων και την ασφάλεια των πολιτών της. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ένωση και πιθανών τρόπων αντιμετώπισης τους.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Τριαντάφυλλος Καρατράντος, κύριος ερευνητής για θέματα Ριζοσπαστικοποίησης, Τρομοκρατίας, Μοντέλα Αστυνόμευσης, Ασφάλεια και Εξωτερική Πολιτική στο ΕΛΙΑΜΕΠ και ο Σπύρος Μπλαβούκος, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Αριάν Κοντέλλη» του ΕΛΙΑΜΕΠ. Η συζήτηση συνδιοργανώνεται με το EU Youth Hub που στόχο έχει να φέρει κοντά νέους και νέες με ακαδημαϊκούς, ερευνητές και λήπτες αποφάσεων για ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο αίθουσα εκδηλώσεων της Inter Alia(Βαλτετσίου 50-52), 15:00-17:00 και θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Μπορείτε να συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής εδώ.