Στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 το ΕΛΙΑΜΕΠ διοργανώνει ανοιχτό, διεθνές συνέδριο με θέμα: “The EU-accession perspectives of the Western Balkans in light of Russia’s war of aggression against Ukraine” σε συνεργασία με το Wilfried Martens Center for European Studies και το Hanns-Seidel Stiftung.

Στην εκδήλωση, την οποία θα ανοίξει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κος. Γιώργος Γεραπετρίτης, θα συμμετάσχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ειδικοί από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανταλλάσσοντας απόψεις για τις παρούσες προκλήσεις, αλλά και τις προοπτικές, που δημιουργούνται για τη Διεύρυνση της ΕΕ, στη «σκιά» του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλέγμα δράσεων που αναπτύσσει το ΕΛΙΑΜΕΠ στο φετινό Civil Society and Think-Tank Forum (CSF), που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο στα Τίρανα, στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Βερολίνου (Berlin Process), μια διακυβερνητική πρωτοβουλία για την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων την οποία υποστηρίζει η Ε.Ε. .

Το ΕΛΙΑΜΕΠ συμμετέχει στο Civil Society and Think-Tank Forum ως συνδιοργανωτής, μαζί με το Open Society Foundations και το Cooperation and Development Institute (CDI). Φορέας υλοποίησης του συνεδρίου είναι το Πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ υπό τον Δρ. Ιωάννη Αρμακόλα, Επικεφαλής του Προγράμματος.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών (1  όροφο), την Τετάρτη, 13.09.2023 από τις 08:30 ως τις 17:30.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα στα αγγλικά εδώ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης. RSVP  εδώ.