Αφιέρωμα στο EU- China Summer School 2019, το οποίο συνδιοργάνωσαν το Centre International de Formation Européenne (CIFE) και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) φιλοξενείται στο Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”.

Το πρόγραμμα εξετάζει τη σύγχρονη ευρωπαικό πολιτικό υπό το πρίσμα μάλιστα νέων προκλήσεων, όπως η άνοδος του εξτρεμισμού και το προσφυγικό, τις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ε.Ε, αλλά και τις ελληνοκινεζικές σχέσεις που εσχάτως έχουν αναβαθμισθεί έτι περαιτέρω.

Όπως ανέφερε ωστόσο μιλώντας στην Ιωάννα Φωτιάδη ο Δρ Γιώργος Τζογόπουλος, Διευθυντής του θερινού σχολείου και των ευρωκινεζικών προγραμμάτων στο ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά και στο CIFE,  η διαμονή των 28 Κινέζων φοιτητών εμπλουτίστηκε “με σύντομες αποδράσεις εκτός Αθηνών, όπως στην Αίγινα και τους Δελφούς, με επισκέψεις στα κορυφαία αξιοθέατα και μουσεία, αλλά και γνωριμία με φορείς και εταιρείες που συνεργάζονται επιχειρηματικό με την Κίνα”.

Από την  πλευρά της, η υποδιευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ, Ελισάβετ Φωκά, σημείωσε: “Το φετινό θερινό σχολείο με το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν πιλοτικό. Στηριζόμενοι όμως στις θετικές
αξιολογήσεις των Κινέζων φοιτητών εξετάζουμε να το επαναλάβουμε και με άλλα πανεπιστήμια της Κίνας”.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στην εφημερίδα “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, εδώ.