Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων: «Διακυβέρνηση, Ανάπτυξη, Ανταλλαγή. Πρέπει να τα σκεφτούμε όλα από την αρχή;» το ΕΛΙΑΜΕΠ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών  οργάνωσαν στις 29 Οκτωβρίου διάλεξη του Elie Cohen με θέμα: «Ευρώ: Μια κρίση διακυβέρνησης». Ακολούθησε συζήτηση με τον Λουκά Τσούκαλη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Ο Elie Cohen είναι επιστηµονικός σύµβουλος διαφόρων δηµόσιων οργανισµών, ενώ πολύ συχνά οι πολιτικοί και τα µέσα ενηµερώσης ζητάνε την συµβουλή του λόγω του βάρους των οικονοµικών αναλύσεων του. Είναι επίσης σήµερα στη Γαλλία ένας από τους πιο γνωστούς οικονοµολόγους ενώ χαίρει εκτίµησης όχι µόνο από τους ειδικούς αλλά και από το ευρύ κοινό.

Διευθυντής ερευνών του Εθνικού Κέντρου Ερευνών (CNRS), µέλος του Κέντρου Πολιτικών Ερευνών του Sciences Po Paris (CEVIPOF), είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και έργων, όπως του Nouvel âge du Capitalisme (2005) και του Penserlacrise (2010). Σε αυτό το τελευταίο βιβλίο, ο Elie Cohen προτείνει έναν αριθµό κλειδιών που επιτρέπουν την αξιολόγηση διαφόρων δυνατών σεναρίων εξόδου από την κρίση, την αξιoλόγηση νέων προσπαθειών ρύθµισης και τη µέτρηση των κινδύνων που επηρεάζουν τις οικονοµίες µας.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε τη μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης.