| Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής
 

Ημερίδα «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης», Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00-20:30, στο Impact Hub (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα).

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες για όσους νέους επιθυμούν να κάνουν εθελοντισμό ή να εργαστούν σε προγράμματα, στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

Tην εκδήλωση άνοιξε ο Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Jimmy Jamar, Επικεφαλής, Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο. Ο Jimmy Jamar, μίλησε για την αποστολή τις αρχές και τα οφέλη που προσφέρει η συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια η Νατάσα Δεδούση, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας, Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και ο Κώστας Σπατιώτης,  Εκπαιδευτής Μη- τυπικής Μάθησης, πρώην εθελοντής EVS, μίλησαν για την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία και για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+. Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «20 χρόνια Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία στην Ελλάδα».

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

 
 
Social Media
ΕΛΙΑΜΕΠ Newsletter

Εισάγετε το email σας

 

  ELIAMEP Newsflash
Επικοινωνία

Τηλέφωνο: (+30) 2107257110
Email: eliamep@eliamep.gr
Bασ. Σοφίας 49, Αθήνα, 10676
Φόρμα Επικοινωνίας & Χάρτης »