Το έργο “RECLAIM | Ευρωπαϊκά πρότυπα – Ανθεκτικές γυναίκες στον ψηφιακό χώρο: Φεμινιστική εξωτερική και τοπική πολιτική”, έχει ως κύριο στόχο να αποκτήσουν οι γυναίκες φωνή στην κοινωνία και στις δημόσιες συζητήσεις και να ενθαρρυνθούν να συμμετέχουν στη χάραξη πολιτικής παρά τους δομικούς περιορισμούς. Επίσης, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ανισότητες μεταξύ των φύλων, την εύρεση τρόπων αντιμετώπισής τους και την αμοιβαία ενδυνάμωση, τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στο δρόμο.

Το εγχειρίδιο του Έργου προσφέρει μια πιο προσεκτική ματιά στη δομή και τα επιμέρους στοιχεία του έργου RECLAIM, παρέχει χώρο στους εταίρους του έργου, τους συμμετέχοντες και τους εκπαιδευτές να παρουσιάσουν τους τομείς εργασίας τους. Τέλος, παρουσιάζει άρθρα των συμμετεχόντων στο έργο, οι οποίοι μοιράζονται ιδέες, εμπειρίες και δημιουργικά προϊόντα που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Έργου.

Πιστεύουμε ότι η διασυνοριακή συνεργασία σε ένα έργο όπως το RECLAIM είναι ζωτικής σημασίας για τη συλλογική αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας. Στόχος είναι επίσης να ενθαρρύνουμε και άλλους/ άλλες να συμμετάσχουν μαζί μας!

Το έργο RECLAIM θα συνεχιστεί το 2024 και το 2025, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερες γυναίκες από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες να συμμετάσχουν.