Ο Τάκης Σ. Παππάς (Ph.D., Yale) είναι πρώην καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και νυν συνεργαζόμενος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι στη Φινλανδία. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια του Στρασβούργου, Όσλο, Φράιμπουργκ, Λουξεμβούργου, καθώς και στο Κεντρικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη. Την περίοδο 2011-13 ήταν υπότροφος Marie Curie στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.
Έχει συγγράψει τα βιβλία Making Party Democracy in Greece (Palgrave Macmillan 1999), Το χαρισματικό κόμμα: ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου, εξουσία (Πατάκης 2009), Populism and Crisis Politics in Greece (Palgrave 2014; ελληνική μετάφρασηΊκαρος 2015), Σε τεντωμένο σκοινί: Εθνικές κρίσεις και πολιτικοί ακροβατισμοί από τον Τρικούπη έως τον Τσίπρα (Ίκαρος 2017), και έχει συνεπιμεληθεί το European Populism in the Shadow of the Great Recession (ECPR Press 2016). Το πιο πρόσφατο βιβλίο του, Populism and Liberal DemocracyA Comparative and Theoretical Analysis (Oxford University Press 2019), παρουσιάζει μια πλήρη πρωτότυπη θεωρία για την άνοδο (και ενίοτε πτώση) του λαϊκισμού στις σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες.
Πέρα από την ακαδημαϊκή του δουλειά, ο Τάκης Παππάς ενδιαφέρεται να εκλαϊκεύσει τα επιστημονικά θέματα που ερευνά με διάφορους τρόπους που περιλαμβάνουν δημόσιες ομιλίες, βίντεο σε συνεργασία με το TEDEd, καθώς και infographics για τον λαϊκισμό και την ευρωπαϊκή πολιτική. Διατηρεί τον ιστότοπο http://www.pappaspopulism.com και αρθρογραφεί τακτικά στην Καθημερινή της Κυριακής. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του Journal of Illiberalism StudiesΕπί του παρόντος, γράφει ένα νέο βιβλίο για τον λαϊκισμό, τον νατιβισμό και το μέλλον της φιλελεύθερης δημοκρατίας στην Ευρώπη.