Ο Κωνσταντίνος Σ. Μανιατόπουλος είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και στη μακρά επαγγελματική του καριέρα έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρειών Πετρελαίου  και Πρόεδρος ή Μέλος πολυάριθμων Διοικητικών Συμβουλίων Εθνικών ή Ιδιωτικών Οργανισμών και Εταιρειών στην Ελλάδα καθώς και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) και του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), ενώ υπήρξε Συντονιστής σύνταξης του ιδρυτικού Καταστατικού του Ενεργειακού Χάρτη, Μέλος του Ομίλου Ενέργειας της Οξφόρδης, του Club de Nice «Énergie et Géopolitique» και Σύμβουλος των ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΡΑΕ, Υπουργείου Ενέργειας κ.λπ.

Έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στους τομείς της ενέργειας, της οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, των επενδύσεων, των διεθνών σχέσεων κ.λπ. και έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια, επιτροπές και συναντήσεις για Ευρωπαϊκά και ενεργειακά θέματα στην Ελλάδα και όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, στην Μέση Ανατολή, στις χώρες του Κόλπου, στην Κίνα κ.λπ., ενώ παράλληλα είχε πολλαπλές επιστημονικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές δραστηριότητες.

Ο Κωνσταντίνος Σ. Μανιατόπουλος είναι Μηχανικός Παραγωγής του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιχειρησιακή Έρευνα, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομία και Στατιστική, στην Αθήνα και το Παρίσι.

Μιλάει Ελληνικά, Γαλλικά και Αγγλικά και γεννήθηκε στην Πάτρα το 1941.