Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Οκτωβρίου 1962. Μπήκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1980, όπου και αποφοίτησε στις 8 Ιουνίου 1984.

Υπηρέτησε σε Φρεγάτες, Πυραυλακάτους, στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού, στο Αρχηγείο Στόλου, στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε διάφορες επιτελικές θέσεις, καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ως Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων(ΓΔΠΕΑΔΣ). Έχει επίσης υπηρετήσει στο Επιτελικό Γραφείο του Αρχηγού ΓΕΝ, ως Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ και στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα ως Ναυτικός Ακόλουθος. Στο πλαίσιο των Διοικητικών του Καθηκόντων έχει διατελέσει Κυβερνήτης σε πολεμικά πλοία (με το Ναρκαλιευτικό “ΑΗΔΩΝ” συμμετείχε στην νατοϊκή επιχείρηση IFOR το 1996), Διοικητής της Σχολής Ελικοπτέρων Ναυτικού, Διοικητής Ελικοπτέρων Ναυτικού, Διοικητής Ναυτικής Εκπαιδεύσεως, Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και Διοικητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης. Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιναυάρχου τον Ιανουάριο του 2019 και του απονεμήθηκε ο τίτλος του “Επίτιμου Διοικητή Σχολής Εθνικής Αμύνης”.

Πέραν των διαφόρων επαγγελματικών σταδιοδρομικών Σχολείων και της Ναυτικής Σχολής Πολέμου έχει φοιτήσει στο Collège interarmées de Défense της École Militaire στο Παρίσι και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών σε θέματα “Άμυνας, Γεωστρατηγικής και Γεωοικονομίας” (DESS: Diplome d’ Etudes Superieures Specialisees en Défense Géostratégie et Dynamiques Industrielles) από το Paris IΙ Panthéon-Assas της Σορβόννης και μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών σε θέματα “Δημόσιας Διοίκησης” (Master in Public Administration, MC/MPA) από το Harvard Kennedy School (John F. Kennedy School of Government).

Την 1η Αυγούστου 2019, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία της θέσης του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στον Πρωθυπουργό και τον διόρισε στη θέση αυτή. Παραιτήθηκε από τη θέση του στις 19 Αυγούστου 2020.

Αρθρογραφεί συχνά στον ημερήσιο τύπο για θέματα Διεθνών Σχέσεων, Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής. Μιλά Γαλλικά και Αγγλικά, είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.