Ο Άγγελος Αθανασόπουλος εργάζεται ως Διευθυντής Τύπου σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Διατέλεσε επί σειρά ετών Αρχισυντάκτης του Πολιτικού Τμήματος και Senior Editor Διπλωματικών, Αμυντικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στην Αθήνα. Στο παρελθόν έχει διατελέσει και αναπληρωτής αρχισυντάκτης στο Τμήμα Διεθνών Θεμάτων.

Το 2020 έλαβε το βραβείο του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασιλείου Μπότση» και το 2011 έλαβε το «Βραβείο Ελένη Βλάχου» από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας στην Αθήνα για θέματα ευρωπαϊκού ρεπορτάζ. Σήμερα είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), ενώ υπήρξε και σύμβουλος επί των διεθνών πτυχών του Μεταναστευτικού στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το 2008 είχε επιλεγεί ως Ευρωπαίος υπότροφος του German Marshall Fund of the United States (GMF).

Έχει γράψει ακαδημαϊκά άρθρα για τα Βαλκάνια, την ΕΕ και το Μεταναστευτικό και εργαστεί επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχει διατελέσει σύμβουλος σε δεξαμενές σκέψης, πρεσβείες και ιδιωτικές εταιρείες.