Με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας Συντακτών, με τίτλο «Ανάθεση στο ΕΛΙΑΜΕΠ από το υπουργείο Εργασίας», που υπογράφεται από την κ. Χριστίνα Κοψίνη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) πράγματι ειδικεύεται κατά κύριο λόγο, εδώ και δεκαετίες, σε θέματα Ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής. Ωστόσο, από το 2013, με την ίδρυση του Παρατηρητηρίου για την Κρίση, το ΕΛΙΑΜΕΠ έχει στρέψει το ερευνητικό του ενδιαφέρον και σε ζητήματα δημόσιας, οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Το 2019, το Παρατηρητήριο για την Κρίση μετονομάστηκε σε Παρατηρητήριο Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Οικονομίας. Έκτοτε έχει εκπονήσει έρευνα και μελέτες σε ζητήματα όπως η αγορά εργασίας και η ένταξη των νέων και των γυναικών, οι μεταρρυθμίσεις στο δημοσιονομικό πλαίσιο και τη δημόσια διοίκηση, η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, το brain drain, κλπ.

Υπεύθυνοι για την επιστημονική μελέτη που συμφώνησε να εκπονήσει το ΕΛΙΑΜΕΠ για λογαριασμό του ΕΚΚΑ θα είναι οι καθηγητές Μάνος Ματσαγγάνης (Πολυτεχνείο Μιλάνου, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Οικονομίας του ΕΛΙΑΜΕΠ) και Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κύριος Ερευνητής ΕΛΙΑΜΕΠ), αμφότεροι με πλούσιο ερευνητικό έργο στην κοινωνική πολιτική. Προσβλέπουμε στη συνεργασία της εφημερίδας σας, και των άλλων μέσων ενημέρωσης, για την ανάδειξη των τελικών αποτελεσμάτων της μελέτης στο προσεχές μέλλον, και για την ανύψωση του δημόσιου διαλόγου για την κοινωνική πολιτική που έχει ανάγκη η χώρα.