Συνέντευξη σχετικά με την πρόσφατη μελέτη του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα: “Η διμερής συνεργασία ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια στους τομείς της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών Υποθέσεων (Αστυνομία): Μια εκτίμηση της κατάστασης πριν και μετά την υιοθέτηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (2015)” παραχώρησε ο  Γιώργος Χρηστίδης, αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

“Όσο υφίσταται αυτή η διαφωνία για το όνομα, η συνεργασία δεν είναι απρόσκοπτη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στην εκποπή “Αναμενόμενα και Μη”, της Κωνσταντίνας Δημητρούλη. Και πρόσθεσε: “Η ενδιάμεση συμφωνία του 1995 όντως επέτρεψε στις κοινωνίες να αναπτύξουν σε πολλά επίπεδα σχέσεις, όπως για παράδειγμα στην οικονομία. Ωστόσο οι σχέσεις μεταξύ υπηρεσιών των δύο κρατών δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να είναι, λόγω της διμερούς διαφοράς”.

Για να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χρηστίδη σχετικά με τα πορίσματα της έρευνας, αλλά και την πορεία των σχέσεων Ελλάδας-Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, πατήστε εδώ.