Η Aντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία και τη Δημογραφία, Dubravka Šuica, συζήτησε με την κοινότητα του έργου «Democratic Odyssey Project» πάνω στην θεματική «Μια συνέλευση των Πολιτών για την Ευρώπη» την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες. Σχολίασε τα αποτελέσματα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, την επόμενη γενιά των Συνελεύσεων Πολιτών (ECPs) και τη δυνητική συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ, περιλαμβάνοντας τις προτεινόμενες Συνελεύσεις Πολιτών (Citizen Agoras) από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο έργο «Democratic Odyssey Project” συμμετέχουν το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), τo European University Institute – School of Transnational Governance, το Particip’Action, οι European Alternatives, το DemNext, το Mehr Demokratie και το Democracy and Culture Foundation.

Ο στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας μόνιμης Ευρωπαϊκής Συνέλευσης Πολιτών, η οποία θα αποτελέσει βασικό μέρος του θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Συνέλευση αυτή θα αποτελείται από πολίτες που θα επιλέγονται με κλήρωση και θα υπηρετούν εκ περιτροπής. Θα συζητά θέματα που θα επιλέγει η ίδια, καθώς και αυτά που θα προτείνονται από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και την Κοινωνία των Πολιτών.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.