Η Δρ Έφη Φωκά, κύρια ερευνήτρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαικής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) συμμετείχε στην πρώτη διάλεξη του νέου κύκλου “Athens Lectures“, τα οποία διοργανώνονται από το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του LSE.

Στόχος των ανοιχτών αυτών διαλέξεων είναι να Ένα νέο κύκλο ανοιχτών στο κοινό διαλέξεων, στόχος των οποίων είναι να προκαλέσουν έναν εποικοδομητικό διάλογο γύρω από επίκαιρα θέματα που άπτονται των κοινωνικών επιστημών. Γι΄αυτό και η πρώτη διάλεξη στο πλαίσιο των “Athens Lectures“- η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019  στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος – πραγματεύτηκε το θέμα: “Από την Κρίση στην Μεσόγειο, στο Brexit: Αλλαγές και Προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα των Πολιτών” .

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σημειώνεται, ομιλητές και κοινό προσπάθησαν να διερευνήσουν τη φύση της ευρωπαϊκής ταυτότητας, αλλά και να εκτιμήσουν εμπειρικά κατά πόσον αυτή είναι διαδεδομένη και τι τελικά σημαίνει για τους πολίτες. Έβαλαν επίσης “στο μικροσκόπιο” τις συνέπειες που έχει η ευρωπαϊκή ταυτότητα για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, για τη διάσπαση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, καθώς και για την μετασχηματιστική φύση της διαμαρτυρίας και του Ευρωσκεπτικισμού σε ολόκληρη την ήπειρο.

Κύριος ομιλητής της πρώτης αυτής διάλεξης – της οποίας προήδευσε ο Καθηγητής Kevin Featherstone– ήταν ο Michael Bruter, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ευρωπαικής Πολιτικής στο LSE, ενώ εισαγωγικά σχόλια στην εκδήλωση έγιναν από την κα Ελένη Δουνδουλάκη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων του LSE.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διάλεξη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δείτε κάποια από τα δημοσιεύματα σχετικά με την εκδήλωση στα παρακάτω links.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ