Το Υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου σε συνεργασία με το Egmont Royal Institute for International Relations και το Bertelsamann Stiftung συνδιοργάνωσαν δημόσια συζήτηση με θέμα ‘Ετερογένεια και Συνοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση’.  Διακεκριμένα πρόσωπα έλαβαν μέρος για να συζητήσουν για τις βασικές προκλήσεις της Βελγικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η συζήτηση είχε τέσσερα μέρη με τα εξής θέματα: 1) Ευρώπη και Παγκόσμια Κρίση: Απολογισμός των νέων οικονομικών και κοινωνικών χασμάτων στην Ένωση,  2) Μεταξύ της Στρατηγικής της ΕΕ για το 2020 και της μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης – “Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση”: περί τίνος πρόκειται, 3) Η Δημοσιονομική Προοπτική της ΕΕ για το 2014+: πώς να ξοδεύουμε τα χρήματά μας πιο σωστά , 4) Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση: πώς να ενισχυθεί το κύρος της Ε.Ε. στο G-20.

Ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, ήταν ένας από τους ομιλητές στο δεύτερο μέρος της συζήτησης. Βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Jacques Delpla, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης του Γάλλου Πρωθυπουργού.

Η συζήτηση διεξήχθη την Τετάρτη 28 Απριλίου από τις 9 πμ έως τις 5 μμ (ώρα Βελγίου) στη Salle Polyvalente, Building Egmont II, στο Υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου στις Βρυξέλλες.

Δείτε το πρόγραμμα.