Οι διοργανωτές προχώρησαν στην αναβολή της 1ης Θερινής Ακαδημίας Διεθνούς Πολιτικής λόγω κορωνοϊού.

 

Διοργάνωση: Institute of Global Affairs του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree) και Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)

Αθήνα, 30 Ιουνίου – 3 Ιουλίου 2020 

(Υποβολή αιτήσεων: ως τις 24 Απριλίου)

Οι ενότητες που θα καλυφθούν κατά τη διάρκεια αυτού του εντατικού προγράμματος θα παρέχουν στους συμμετέχοντες πλήθος πληροφοριών και διαφορετικών προοπτικών για το σημερινό τοπίο ασφάλειας της Ανατολικής Μεσογείου. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, μεταξύ άλλων: 1) στις νέες απειλές ασφάλειας και στις προκλήσεις που προκύπτουν στην ευρύτερη περιοχής της Μεσογείου, 2) στις στρατηγικές που έχουν υιοθετηθεί από κρατικούς φορείς και από διεθνείς οργανισμούς για τη διαχείριση της μετανάστευσης στην περιοχή, 3) στην εξέλιξη της μακροχρόνιας διένεξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και στις προοπτικές συνεργασίας σε μια εποχή αβεβαιότητας και αλλαγής και 4) στη «Γεωπολιτική της Ενέργειας» στην Ανατολική Μεσόγειο και στο ρόλο της να καταστεί καταλύτης συνεργασίας και επίλυσης συγκρούσεων αντί να ενισχύει τις υπάρχουσες συγκρούσεις και να ενεργοποιεί νέες. Τέλος, το «Φόρουμ των Πρέσβεων» θα κλείσει τη σειρά διαλέξεων με μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ανάμεσα στους Πρέσβεις ορισμένων βασικών κρατών στην περιοχή (ΗΠΑ, Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου). Η συζήτηση θα εστιάσει στις προϋποθέσεις για την προώθηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και το κόστος συμμετοχής είναι διαθέσιμες σε αυτόν τον σύνδεσμο (στα αγγλικά). Το πρόγραμμα της θερινής ακαδημίας είναι διαθέσιμο εδώ και η αίτηση εδώ.

Ακαδημαϊκοί Συντονιστές:

Καθηγ. Παναγιώτης Τσάκωνας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κύριος Ερευνητής, Επικεφαλής Προγράμματος Ασφάλειας και Τουρκίας, ΕΛΙΑΜΕΠ

Δρ. Χάρης Βλαβιανός, Διευθυντής, Institute of Global Affairs, Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών (Deree)

Επικοινωνία:

Κα. Μαριάννα Βασιλοπούλου: [email protected] και/ή κα. Μαρία Σέρμπου: [email protected]