Η Στέλλα Λαδή είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Δημόσια Πολιτική. Είναι επίσης αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου όπου διεύθυνε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τη Δημόσια Διοίκηση (MPA). Είναι επίσης συνεργάτης του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics (LSE) και ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Έχει εργασθεί ως λέκτορας στα Πανεπιστήμια του Sheffield και του Exeter και ως ερευνήτρια στο Barcelona Institute of International Studies (IBEI). Έχει επίσης εργασθεί ως ειδική επιστήμονας στα Υπουργεία Αιγαίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διαχείριση κρίσεων, την κρίση της Ευρωζώνης, τις μεταρρυθμίσεις της δημόσια πολιτικής και δημόσια διοίκησης, τον εξευρωπαϊσμό, τη διεθνή διακυβέρνηση και τον ρόλο της γνώσης στη δημόσια πολιτική.

Είναι συν-συγγραφέας του Capitalising on Constraint: Bailout Politics in Eurozone Countries (υπό έκδοση) και του Ανάλυση Δημόσιας Πολιτικής (2016). Έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά όπως το Journal of European Integration, Journal of Common Market Studies, Policy & Society, Regulation & Governance, Public Administration, West European Politics, New Political Economy, Comparative European Politics and Political Studies Review.