Ο Α. Παγκράτης είναι από το Σεπτέμβριο του 2015, Σύμβουλος HC (με βαθμό Γενικού Διευθυντού), υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διπλωματία (ΕΟΔ) στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ). Η ΕΟΔ δημιουργήθηκε επίσημα τον Ιούλιο του 2017 μέσω κοινής απόφασης των Γενικών Γραμματέων της ΕΥΕΔ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σήμερα εφαρμόζεται επιτυχώς σε πάνω από 120 τρίτες χώρες σε όλες τις ηπείρους.

Συμμετείχε από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2018 στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Από τον Μάρτιο του 2017 ήταν μέλος της ομάδας ειδημόνων υψηλού επιπέδου του ιδρύματος Bertelsmann Stiftung που παρουσίασε την έκθεσή της τον Φεβρουάριο του 2018 επί του μέλλοντος του παγκοσμίου εμπορίου.

Ήταν Πρέσβης και Μόνιμος Αντιπρόσωπος  της ΕΕ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου από το 2011 έως το 2015. Στην περίοδο αυτή η ΕΕ είχε ηγετικό ρόλο στην ανασύσταση της διαπραγματευτικής λειτουργίας του ΠΟΕ μετά το πολύ σοβαρό αδιέξοδο της Υπουργικής Συνεδρίασης του Δεκεμβρίου 2011. Επίσης στην ίδια περίοδο, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τουλάχιστον δύο παγκοσμίου σημασίας διαπραγματεύσεις: Πρώτα, το «πακέτο Μπαλί» στην Υπουργική Συνεδρίαση του ΠΟΕ τον Δεκέμβριο του 2013, μέρος του οποίου ήταν η Συμφωνία Εμπορικής Διευκόλυνσης. Η συμφωνία αυτή είναι η πρώτη Πολυμερής Συμφωνία από δημιουργίας του ΠΟΕ. Δεύτερον, τον Ιούλιο του 2015, ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για την επέκταση της Συμφωνίας για προϊόντα  Τεχνολογιών της Πληροφορικής. Η Συμφωνία οριστικοποιήθηκε στην επόμενη Υπουργική Συνεδρίαση στο Ναϊρόμπι (Δεκέμβριος 2015). Πρόκειται για την μεγαλύτερη συμφωνία μειώσεως δασμών παγκοσμίως από την εποχή της δημιουργίας του ίδιου του ΠΟΕ το 1995. Το διεθνές εμπόριο που καλύπτεται από την συμφωνία αυτή ανέρχεται σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2011 ήταν επίσης Επιτετραμμένος της Αντιπροσωπίας της ΕΕ στον ΟΗΕ στη Γενεύη.

Υπηρέτησε, από τον Αύγουστο του 2005 έως το 2010 σαν Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ. Ήταν Επιτετραμμένος της ΕΕ στις ΗΠΑ από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2010. Μετά την θέση σε ισχύ της Συνθήκης της Λισσαβόνας (Δεκέμβριος 2009) εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ουάσιγκτον μια διαδικασία πολιτικής συνεργασίας μεταξύ των Κρατών-Μελών της ΕΕ η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δράση της ΕΥΕΔ σε τρίτες χώρες. Την ίδια περίοδο αντιπροσώπευσε την ΕΕ ως Μόνιμος  Παρατηρητής στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών.

Ήταν Πρέσβης και Προϊστάμενος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αργεντινή (Φεβρουάριος 2003 – Αύγουστος 2005), κατά την περίοδο της οικονομικής ανάκαμψης μετά την χρεοκοπία του 2002. Κατά την περίοδο αυτή ο ρόλος και οι δραστηριότητες της αντιπροσωπείας αυξήθηκαν σημαντικά.

Υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αντιπροσωπίας στην Νότιο Αφρική κατά την πρώτη κυβέρνηση  Μαντέλα, όπου ανέπτυξε και εφάρμοσε το πρώτο συνεργατικό πρόγραμμα  υποστήριξης ιδιωτικού τομέα και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ΕΕ σε αναπτυσσόμενη χώρα.

Ήταν Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αντιπροσωπίας στην Κορέα (1990-1994) κατά την μετάβαση από στρατιωτικούς σε πολιτικούς Προέδρους. Με πρωτοβουλία του δημιουργήθηκε στην Κορέα το πρώτο παγκοσμίως Εμπορικό Επιμελητήριο της ΕΕ με απευθείας συμμετοχή Ευρωπαϊκών εταιρειών.  Πήρε ανάλογες πρωτοβουλίες αργότερα στην Κίνα και την Αργεντινή. Τόσο στο Πεκίνο όσο και στη Σεούλ τα Εμπορικά Επιμελητήρια της ΕΕ είναι σήμερα εξαιρετικά σημαντικοί πυλώνες της οικονομικής και εμπορικής παρουσίας της ΕΕ.

Υπηρέτησε στις Βρυξέλλες ως Προϊστάμενος Μονάδος υπεύθυνος για τις σχέσεις με την Κίνα (1998-2003), κατά την περίοδο που οι σχέσεις ΕΕ – Κίνας γνώρισαν γρήγορη επέκταση.

Ήταν Προϊστάμενος της Μονάδος Προσωπικού και Προϋπολογισμού της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικών Σχέσεων και Εμπορικής Πολιτικής (1997-1998) καθώς επίσης υπεύθυνος για την διαχείριση του δικτύου Αντιπροσωπειών της ΕΕ σε όλο τον κόσμο.

Υπήρξε προϊστάμενος Ομάδων Ελέγχου  του Τμήματος Αντι-Ντάμπιγκ (1987-1990), θέση από την οποία διεύθυνε ορισμένους από τους πιο σημαντικούς ελέγχους Αντι-Νταμπινκ της εποχής.

Από το 1981 έως το 1986 υπηρέτησε στο Τμήμα Εξαγωγικών Πιστώσεων και Προώθησης Εξαγωγών. Ήταν επικεφαλής διαφόρων αποστολών προώθησης εξαγωγών στην Κορέα, στις χώρες του Κόλπου και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Τα τελευταία 15 χρόνια, έδωσε διαλέξεις σε πάνω από 50 Πανεπιστήμια και πολύ περισσότερα ερευνητικά ιδρύματα και άλλους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Πολέμου του Στρατού των ΗΠΑ στο Carlisle της Πενσυλβάνιας. Συνεντεύξεις του, ομιλίες και αποσπάσματα σεμιναρίων έχουν δημοσιευθεί σε διάφορες χώρες.

Ο Άγγελος Παγκράτης γεννήθηκε στο νησί της Κέρκυρας, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Μιλάει Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά. Απέκτησε Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Paris I, Pantheon-Sorbonne, σε Διεθνή Οικονομία, Νομισματικές Πολιτικές και Οικονομικά.