Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), για μία ακόμη χρονιά, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία think tanks του κόσμου σύμφωνα με τη λίστα που συνέταξε – μετά από εξέταση σειράς απαιτητικών κριτηρίων- το Πρόγραμμα “Think Tanks και Κοινωνίες των Πολιτών” (Think Tanks and Civil Societies Program –TTCSP) του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

Συγκεκριμένα, το ΕΛΙΑΜΕΠ κατατάσσεται στην 1η θέση μεταξύ των “δεξαμενών σκέψης” στην Ελλάδα. Παράλληλα εμφανίζεται 62ο στην κατάταξη των think tanks στην Δυτική Ευρώπη.

Πολύ υψηλή είναι και η θέση που κατέχει το ΕΛΙΑΜΕΠ (92η) στην παγκόσμια κατάταξη που αφορά τις “Κορυφαίες δεξαμενές σκέψης με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις“, καθώς και στην κατηγορία των “Καλύτερα δικτυωμένων think tanks” (49η θέση).

” Οι άνθρωποι του ΕΛΙΑΜΕΠ αισθάνονται χαρά και περηφάνια για την αναγνώριση του πολύπλευρου έργου τους από έναν αναγνωρίσιμο και έγκυρο φορέα. Για περισσότερα από 30 χρόνια εργαζόμαστε για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, του τεκμηριωμένου διαλόγου και της αμοιβαίας κατανόησης σε εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο” επεσήμανε με αφορμή την Έκθεση ο Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος.

Το ΕΛΙΑΜΕΠ κατατάσσεται για ακόμα μία χρονιά μεταξύ των σημαντικότερων think tanks σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Το 2017, είχε βραβευθεί και από την Ακαδημία Αθηνών, ως αναγνώριση της διαχρονικής συμβολής και του έργου που επιτελεί.

Το ΕΛΙΑΜΕΠ συμμετέχει σε 22 έργα, με μια έμπειρη και ανανεούμενη ομάδα ερευνητών, ενώ συνεργάζεται με περισσότερα από 300 ιδρύματα, φορείς και ινστιτούτα στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την έκθεση του TTCSP, εδώ.