Για άλλη μια χρονιά, το ΕΛΙΑΜΕΠ συμμετέχει στο Debating Security Plus. Πρόκειται για ένα φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν σημαντικές δεξαμενές σκέψης με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής. Μπορείτε εδώ να βρείτε περισσότερες πληροφορίες. O σύνδεσμος της εγγραφής είναι διαθέσιμος εδώ.

Για έκτη φορά, το brainstorming κατά τη διάρκεια του 2018 θα φέρει σε επαφή κορυφαίους διεθνείς εμπειρογνώμονες από το χώρο της άμυνας, από τις εθνικές κυβερνήσεις, τους διεθνείς οργανισμούς μαζί με τις φωνές των ΜΚΟ και της κοινωνίας των πολιτών, των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, των μέσων ενημέρωσης, των think-tank και του ακαδημαϊκού κόσμου. Η συμμετοχή τους στο brainstorming σχετικά με τις πολιτικές για την ασφάλεια θα βοηθήσει να γεφυρωθούν τα κενά μεταξύ εμπειρογνωμόνων και πολιτών και οι συστάσεις τους θα στοχεύσουν στην ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή της παγκόσμιας στρατηγικής της ΕΕ, καθώς και τις πολιτικές των εθνικών κυβερνήσεων και άλλων διεθνών οργανισμών, οι οποίες διαμορφώνουν την προσέγγιση στα θέματα ειρήνης, ασφάλειας και άμυνας.

Από τις 19 Ιουνίου, 09:00 CEST έως 20 Ιουνίου, 20:00 CEST, η διεθνής κοινότητα ασφαλείας θα συζητήσει τις προκλήσεις και τις λύσεις πολιτικής που αφορούν έξι διαφορετικά θέματα. Οι συζητήσεις θα συντονίζονται από κορυφαία διεθνή think-tank και οργανισμούς που θα κατευθύνουν τις συζητήσεις με στόχο να δημοσιευτούν συγκεκριμένες συστάσεις.

 

2017 Συστάσεις και σύνοψη

2017 Έκθεση Debating Security Plus

Ακολουθήστε το DS + στο Twitter και το Facebook.

Ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο διάλογο; Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να εγγραφείτε.