Τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής) αναλαμβάνει η καθηγήτρια Μαρία Γαβουνέλη διαδεχόμενη τον Γιώργο Παγουλάτο ο οποίος μετά από τρεισήμισι χρόνια εξαιρετικά πετυχημένης θητείας στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ αποχωρεί για να αναλάβει Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.

“Τον ευχαριστούμε για τη μεγάλη προσφορά του στο Ίδρυμα και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο έργο που αναλαμβάνει” δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης.

Η Μαρία Γαβουνέλη με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο, σημαντικό συγγραφικό έργο, μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων και πολλές άλλες δραστηριότητες καθώς και ισχυρή διεθνή παρουσία διαθέτει την γνώση και την πείρα για να πετύχει στα νέα της καθήκοντα. Άλλωστε, συνεργάζεται με το ΕΛΙΑΜΕΠ εδώ και χρόνια με την ιδιότητα της Ειδικής Συμβούλου. Το ΕΛΙΑΜΕΠ καλωσορίζει με ιδιαίτερη χαρά τη νέα Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος.

Η Μαρία Γαβουνέλη είναι καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο – Athens PIL, Διευθύντρια του Κόμβου Αριστείας για το Άσυλο και τη Μετανάστευση του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ειδική Σύμβουλος (Senior Policy Advisor) στο ΕΛΙΑΜΕΠ.

Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Διεθνούς Δικαίου – Ελληνικού κλάδου της ILA και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων. Είναι επίσης Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΕΕΔΑ, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και μέλος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.