Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η πέμπτη από μια σειρά πέντε διαδικτυακών συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης στο πλαίσιο του έργου “Δημιουργία Δικτύου Oργανώσεων και Ομάδων της Κοινωνίας Πολιτών στο Πλαίσιο των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης‎ του ΟΗΕ“, ένα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Acf και υλοποιείται από το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το ICHR.

Η συνάντηση αυτή διοργανώθηκε από ομάδα εργασίας εκπροσώπων ΜΚΟ (ομάδα με τίτλο ‘Partnership’) και περιελάμβανε συζήτηση του κειμένου στρατηγικής που είχε εκπονήσει η ομάδα σχετικά με το θέμα του ‘lobbying’ στην Ελλάδα.

Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ξεκίνησε με την παρουσίαση του κειμένου από τον Στέφανο Λουκόπουλο, Vouliwatch, και ακολούθησε σχολιασμός του κειμένου και των σχετικών θεμάτων από την Μαρία Χατζηπουλίδου από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Αναστασία Σωτηροπούλου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, και την Αυγή Οικονομίδου, Senior Advisor στον ΣΕΒ. Ακολούθησε μια ευρύτερη συζήτηση μεταξύ των υπόλοιπων μελών της ομάδας εργασίας που ήταν παρόντα.

Τη συνάντηση αυτή, τις ομιλίες και τη συζήτηση συντόνισε η Ευγενία Βαθάκου, Διευθύντρια, ΜΕΡΙΜΝΑ; Επιστημονική Συνεργάτιδα, ΕΛΙΑΜΕΠ.