Πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου 2015 κλειστή συνάντηση-συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ, με θέμα: “Aspects of the European Crisis: Experiences and Views from Germany”. Η συζήτηση διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα με τη συμμετοχή ερευνητών, τεχνοκρατών και εκπροσώπων από ελληνογερμανικούς φορείς.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μελετών Γερμανών ερευνητών από τα πανεπιστήμια Ντούισμπουργκ-Έσσεν και Βόννης, τα οποία συμμετέχουν, από κοινού με το Παρατηρητήριο για την Κρίση και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο ερευνητικό πρόγραμμα “Fragmentation and Exclusion: Understanding and Overcoming the Multiple Impacts of the Crisis” (FRAGMEX).

 

Πιο συγκεκριμένα, έγιναν οι εξής παρουσιάσεις:

  • “Poverty and Potential. The Life Style Concept in the Research on the Excluded” από τον Dirk Taenzler, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βόννης.
  • “How’s life? The Problem of Social Exclusion”, από τον Δρ. Felix Tirschmann, ερευνητή του Πανεπιστημίου  της Βόννης.
  • “Some remarks on German crisis perceptions on the basis of parliamentary debates”, από τον Δρ. Κωνσταντίνο Μάρα, ερευνητή του Πανεπιστημίου του Ντούισμπουργκ-Έσσεν.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο της “Διμερούς Ε&Τ Συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας 2013-2015”. Στόχος του προγράμματος ήταν η μελέτη φαινομένων διάσπασης και αποκλεισμού, τόσο μέσα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες όσο και μεταξύ τους. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα FRAGMEX πατήστε εδώ.