Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο και Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων “The Negotiation Challenge 2022” διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 28, 29 και 30 Απριλίου 2022, από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Απριλίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μια σειρά παρουσιάσεων ακαδημαϊκών εργασιών και συζητήσεων για διαφορετικές πτυχές των διαπραγματεύσεων.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, διοργανώνεται ένα ανοιχτό για το κοινό workshop Διαπραγματεύσεων και η συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Ελλάδα και Διαπραγματεύσεις στην περίοδο των Μνημονίων» (The Greek Bailout Negotiations) την Πέμπτη 28 Απριλίου στις 18:15, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»).

Στη δημόσια συζήτηση θα συμμετέχουν ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Καθηγητής Οικονομικών στο ΟΠΑ Πάνος Τσακλόγλου, ο Καθηγητής Οικονομικών στο ΟΠΑ και Πρόεδρος της Τράπεζας Eurobank Γεώργιος Ζανιάς, ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο ΟΠΑ, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Γεώργιος Παγουλάτος και ο Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος, Κύριος Ερευνητής στο John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard Γεώργιος Χουλιαράκης.

Ο διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων “The Negotiation Challenge 2022” περιλαμβάνει τρεις διαδικτυακούς γύρους προκριματικών, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά μέσα στον Μάρτιο με τη συμμετοχή 50 ομάδων και 150 φοιτητών από κορυφαία Πανεπιστήμια Οικονομικής Επιστήμης, Νομικής Επιστήμης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, από όλο τον κόσμο.

Οι δέκα καλύτερες ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό γύρο, θα διαγωνιστούν στην Αθήνα στις 29 και 30 Απριλίου 2022. Ανάμεσά τους, φοιτητές από τα Πανεπιστήμια: UC Berkeley Law, McGill University, American University Washington College of Law, William & Mary Law School, UiT The Arctic University of Norway, University of Twente, HHL – Leipzig Graduate School of Management, Charles University, Nalsar University of Law, και δύο ομάδες από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής έως 26 Απριλίου εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.dept.aueb.gr/intneg
https://students.thenegotiationchallenge.org/tnc-2022/