Ο Ιωάννης Αρμακόλας μετείχε στο 9ο   Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών των Δυτικών Βαλκανίων (Western Balkans Civil Society Forum) που διοργάνωσε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ε.Ε στις 19 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ήταν ο βασικός ομιλητής στην εναρκτήρια εκδήλωση: “The state of democracy in South East Europecivil society “health test” on the road to EU enlargement”.

O I. Αρμακόλας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή τη στιγμή λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και του νέου γεωπολιτικού πλαισίου φαίνεται ότι η διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ αυτή τη στιγμή αναζωογονείται, αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον για τα Δυτικά Βαλκάνια. Εξήρε το έργο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής λέγοντας ότι το έργο τους είναι πρωτοποριακό, καθώς ενσωματώνει επίσης τις φωνές των πολιτών στις κοινές προσπάθειες για την ανανεωμένη διαδικασία της ΕΕ και σημείωσε ότι υπάρχει επίσης ανάγκη για μια κοινωνικοοικονομική διάσταση σε αυτήν τη διαδικασία, ώστε να μπορεί να γίνει δεκτή και κατανοητή από τους πολίτες των χωρών της περιοχής. “Η ΕΕ θα πρέπει να κινηθεί για να έρθει πιο κοντά στα Δυτικά Βαλκάνια παρά να κάθεται απλά και να περιμένει τα Δυτικά Βαλκάνια να έρθουν κοντά”, είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε επίσης τα ζητήματα πολιτικής που απαντήθηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια του Civil Society Forum (Berlin Process) στα Τίρανα, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ στις 14-15 Οκτωβρίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Φόρουμ και την ατζέντα: https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/9th-western-balkans-civil-society-forum/programme

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=r8o_TdhFUPU&list=PLHY4yziPsA0KmRtUHMRtLpeRDpv1ZLA3P