Το Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ELIAMEP), σε συνεργασία με το Hellenic Foundation for Research and Innovation, συνδιοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Τα Σχέδια Δράσης για την Ισότητα των Φύλων στην Ελλάδα: Προκλήσεις και στρατηγικές αντιμετώπισης», στο πλαίσιο του έργου SEE-ERA.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μέλη Επιτροπών Ισότητας και Καταπολέμησης Διακρίσεων, ομάδες Σχεδίων Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΣΔΙΦ), στελέχη διοίκησης και διοικητικό προσωπικό, καθώς και σε ερευνητές/τριες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ισότητας των φύλων στην έρευνα και την ανώτατη εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης στην Ελλάδα σχετικά με τα ΣΔΙΦ, όπως αυτή καταγράφηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου SEE-ERA. Θα ακολουθήσει συζήτηση των βασικών ευρημάτων με τις συντονίστριες των Δικτύων Επιτροπών Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό εργαστήριο, προσφέροντας τη δυνατότητα ανταλλαγής εμπειριών, συζήτησης των υφιστάμενων προκλήσεων και διερεύνησης στρατηγικών για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Η αναλυτική ατζέντα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμη εδώ.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής πατώντας εδώ ως τις 27 Μαρτίου.