Η Γενική Διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ, Δρ. Έλενα Λαζάρου, συμμετείχε ως μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων που παρείχε συμβουλευτική κατά τη διαδικασία σύνταξης της έκθεσης Beyond the Build: A New Canadian Strategy for Latin America and the Caribbean.
Η έκθεση δημοσιεύθηκε από το Canadian Council for the Americas (CCA), υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση ενίσχυση των οικονομικών δεσμών του Καναδά με την περιοχή. Η πρόταση του CCA συνδέει τις εθνικές υποδομές του Καναδά με τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής και ανοίγει το δρόμο για ισχυρές συμμαχίες και βιώσιμη ανάπτυξη. Προτείνει ένα νέο πλαίσιο προσέγγισης της Καναδικής κυβέρνησης προς τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και παρουσιάζει ένα σύνολο στρατηγικών προτεραιοτήτων που περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση υφιστάμενων εμπορικών συμφωνιών Ελευθέρου Εμπορίου, την ενίσχυση επενδύσεων σε υποδομές, την ανάπτυξη κρίσιμων πόρων και ορυκτών, την προώθηση συνεργασιών για κινητικότητα δεξιοτήτων και την ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας αλυσίδων εφοδιασμού και κυβερνοασφάλειας.
Όπως τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης, πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία για τον Καναδά να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο στην οικονομική και εμπορική ανάπτυξη της Αμερικής.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
Βρείτε το πλήρες κείμενο της έκθεσης εδώ.


