TGAE IV

Η έκθεση TGAE IV επικεντρώνεται στην εξωτερική δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον τρόπο που η Ευρώπη καλείται να απαντήσει στις νέες προκλήσεις της διεθνούς σκηνής. Θα δημοσιευθεί το Μάρτιο του 2013 υπό την επιστημονική καθοδήγηση της ερευνήτριας του Notre Europe, Elvire Fabry. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

TGAE III

Μία έκθεση TGAE III προετοιμάστηκε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Notre Europe με στόχο την υποβολή συστάσεων για το τρίο της προεδρίας της ΕΕ που περιλαμβάνει την Πολωνία, τη Δανία και την Κύπρο (Ιούλιος 2011 – Δεκέμβριος 2012). Όπως έγινε και στην δεύτερη έκδοση, στην εισαγωγή της έκθεσης υπάρχει μία σφαιρική ανάλυση γραμμένη από τη συντακτική επιτροπή (Notre Europe, Demos Europa, Danish Institute for International Studies, Cyprus Center for European and International Affairs).

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες στο Egmont τον Ιούνιο του 2011.

mail.google.comtgae

TGAE II

Μία έκθεση TGAE II προετοιμάστηκε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Notre Europe με στόχο την υποβολή συστάσεων για το τρίο της προεδρίας της ΕΕ που περιλαμβάνει την Ισπανία, το Βέλγιο και την Ουγγαρία (Ιανουάριος 2010-Ιούνιος 2011). Όπως έγινε και στην πρώτη έκδοση, στην εισαγωγή της έκθεσης υπάρχει μία σφαιρική ανάλυση γραμμένη από τη συντακτική επιτροπή (Notre Europe, Elcano,Egmont, GKI).

Η εναρκτήρια εκδήλωση έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στο Egmont το Μάρτιο του 2010. Επίσης η Elcano θα διοργανώσει ένα συνέδριο στην Ισπανία την άνοιξη του 2010, υπό την προεδρία της Ισπανίας.

TGAE I

Το Notre Europe και το Ινστιτούτο Fondation pour l’Innovation politique (Fondapol) έφεραν σε επαφή μία ομάδα ερευνητών με στόχο την υποβολή συστάσεων για το τρίο της προεδρίας της ΕΕ μαζί με τη Γαλλία, την Τσέχικη Δημοκρατία και τη Σουηδία (Ιούλιος 2008 – Δεκέμβριος 2009).

Το πρόγραμμα “Think Global – Act European” (TGAE) βασίζεται στη συνεργασία 13 αναγνωρισμένων ερευνητικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΛΙΑΜΕΠ,που έχει συμμετάσχει με 5 εργασίες στην τελική έκθεση. Οι υπόλοιπες δεξαμενές σκέψης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα TGAE είναι οι εξής: Bruegel, CEPS, CER,demosEUROPA, DIIS, ECFR, EPC,EUROPEUM, SIEPS, SWP.

Η έκθεση του TGAE, συμπεριλαμβανομένου ενός εισαγωγικού κειμένου και όλων των εργασιών παρουσιάστηκε στις 23 Μαΐου 2008 στο Παρίσι. Η δημόσια αυτή εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα σε σημαντικές προσωπικότητες του πολιτικού χώρου να συνευρεθούν, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Παρισίου, το Ινστιτούτο Institut Aspen France, την εφημερίδα “Les Echos» και την ιστοσελίδα Euractiv.fr.

Η έκθεση του TGAE αποτέλεσε πηγή διαλόγου στο τρίτο ευρωπαϊκό φόρουμ δεξαμενών σκέψης που διοργανώθηκε από την Notre Europe,Institut Aspen France και το Ινστιτούτο Fondation pour l’Innovationpolitique (Fondapol) στις 19-20 Σεπτεμβρίου 2008 με τη συνεργασία του OΟΣΑ. Το συνέδριο υπό τον τίτλο «What EuropeanPolicy Outlines for 2020?” έλαβε χώρα στον ΟΟΣΑ και έλαβαν μέρος πενήντα περίπου συμμετέχοντες.

Επικοινωνήστε στο ΕΛΙΑΜΕΠ με: Δρ. Φιλίππα Χατζησταύρου.

Δημοσιεύσεις
TGAE I – Εκθεση
Aρθρα ΕΛΙΑΜΕΠ στην Eκθεση TGAE ΙΙ
Aρθρα ΕΛΙΑΜΕΠ στην Eκθεση TGAE ΙΙ
Ιωάννης Ν. Γρηγοριάδης
Φιλίππα Χατζησταύρου
Eκθεση TGAE ΙΙ
The “Think Global – Act European” (TGAE III) report is published
The “Think Global – Act European” (TGAE III) report is published
Άννα Τριανταφυλλίδου
Δημήτρης Χ. ΚατσίκαςΦιλίππα Χατζησταύρου
Loukas Tsoukalis – A call for more Political Europe
Anna Triandafyllidou – European Migration Policy and the Labour Market: Thinking outside the Square
Nikos Koutsiaras – Growth, Employment and Social Justice, the Lisbon Strategy Notwithstanding
P.C. Ioakimidis – The Ratification and Implementation of the treaty of Lisbon: What is at stake?
Combining Pragmatism and Vision: The future of EU Enlargement
TGAE: Combining Pragmatism and Vision – The Future of EU Enlargement
Constructing identities: the ethno-national and nationalistic identities of white and Turkish students in two English secondary schools
Δημοσίευση της Καθηγ. Άννας Τριανταφυλλίδου και του Δρος Θάνου Μαρούκη, ως τμήμα της έκθεσης TGAE
Mobility partnerships: A convincing tool for the EU’s global approach to migration?