Ο Ronald Meinardus είναι πολιτικός αναλυτής και σχολιαστής. Ακολουθώντας το παράδειγμα της οικογένειάς του βρέθηκε από μικρή ηλικία σε διεθνές περιβάλλον, μεγαλώνοντας σε Αίγυπτο και Ελλάδα. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας.

Ο Ronald Meinardus ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από τη δημοσιογραφία και τον διεθνή ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Γερμανίας, αρχικά ως οικονομικός συντάκτης και εν συνεχεία ως επικεφαλής του ελληνικού ραδιοφωνικού προγράμματος της Deutsche Welle. Ο φιλελεύθερος πολιτικός του προσανατολισμός τον οδήγησε στο Ίδρυμα Friedrich Naumann για την Ελευθερία (FNF) και σε αποστολές στην Ελλάδα, τη Νότια Κορέα, τις Φιλιππίνες, την Αίγυπτο, την Ινδία και την Τουρκία. Εκτός από τη διαχείριση πολιτικών προγραμμάτων σε διάφορα μέρη του κόσμου, τον σχολιασμό και τη σύνταξη αναλυτικών κειμένων, ο Δρ Meinardus είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής και σύμβουλος με εξειδίκευση στον στρατηγικό σχεδιασμό και την πολιτική επικοινωνία.

Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, τον ρόλο της Γερμανίας στην περιοχή και τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες και σύνδεσμοι προς επιλεγμένες δημοσιεύσεις είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.meinardus.info.