vacanciesΤο ΕΛΙΑΜΕΠ ζητά να προσλάβει ένα/μία ερευνητή/τρια  με ειδίκευση στην αλβανική πολιτική και τους αλβανικούς πληθυσμούς των Δυτικών Βαλκανίων για να εργαστεί στο Πρόγραμμα ΝΑ Ευρώπης του οποίου υπεύθυνος είναι ο Δρ. Ιωάννης Αρμακόλας. Βασικός στόχος του προγράμματος αυτού είναι η συστηματική παρακολούθηση και ανάλυση των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων και τάσεων, καθώς και η τεκμηριωμένη ενημέρωση και παρέμβαση στο δημόσιο διάλογο για τα ζητήματα ΝΑ Ευρώπης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ημερομηνία έναρξης: 1η Μαρτίου 2016

H θέση μπορεί να είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης και θα είναι διαθέσιμη από την 1η Μαρτίου 2016  και για 10 μήνες , με πιθανότητα ανανέωσης.  Η αμοιβή θα εξαρτηθεί από τα προσόντα του επιτυχούς υποψηφίου εντός των ορίων που επιτρέπει ο προϋπολογισμός του προγράμματος.

Απαιτούμενα προσόντα:

  • Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή διδακτορικός τίτλος στις κοινωνικές επιστήμες με επαρκείς γνώσεις της πολιτικής και της ιστορίας της περιοχής
  • Εμπεριστατωμένη γνώση της σύγχρονης βιβλιογραφίας περί Δυτικών Βαλκανίων και των τρεχουσών εξελίξεων στην περιοχή
  • Σημαντική εμπειρία στη διεξαγωγή έρευνας, η οποία ιδανικά θα μπορεί να τεκμηριωθεί μέσω δημοσιεύσεων, και στη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων.
  • Άριστη γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας. Η γνώση της Αλβανικής γλώσσας αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα
  • Άριστη γνώση χρήσης πακέτου MS Office και διαδικτύου
  • Ικανότητα στη συγγραφή ερευνητικών αναφορών και προτάσεων πολιτικής, και συμμετοχής σε διεθνή δίκτυα και συνέδρια

Καθήκοντα:

  • Διεξαγωγή εμπειρικής έρευνας (όχι μόνο συλλογή των δευτερογενών δεδομένων ή βιβλιογραφικών πηγών, αλλά και διεξαγωγή συνεντεύξεων ή ομάδων εστιασμού)
  • Συγγραφή επιστημονικών δημοσιεύσεων / ερευνητικών αναφορών και κειμένων πολιτικής/εργασίας.
  • Δικτύωση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλους σχετικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Υποστήριξη του υπεύθυνου του Προγράμματος ΝΑ Ευρώπης στις εργασίες διαχείρισης του προγράμματος (τήρηση βιβλίων για τα ερευνητικά προγράμματα, οργάνωση συναντήσεων και συνεδρίων, ενημέρωση ιστοσελίδας, κτλ)

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 12 Φεβρουαρίου 2016

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα αναγράφοντας απαραίτητα στο θέμα τον κωδικό θέσης ΠΝΑΕ-ΕΡ, μαζί με λίστα δημοσιεύσεων, επιστολή στην οποία θα εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη ερευνητική θέση, τις ιδέες/προτάσεις τους για αυτή, καθώς και κατ’ ελάχιστο δύο δημοσιεύσεις του/της ενδιαφερομένου/ης στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]