Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής ζητά τρεις 3 εκπαιδευόμενους/ες (μερικής απασχόλησης).

Στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής πρακτικής, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής που φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) επιθυμεί να συμπεριλάβει στην ομάδα του τρεις (3) εκπαιδευόμενους/ες.

Η θέση είναι μη-αμειβόμενη και διαθέσιμη από την 1η Μαρτίου 2022 και για έξι (6) μήνες.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνεται αμέσως μετά την αποστολή τους και οι συνεντεύξεις θα ακολουθήσουν άμεσα.

Αντικείμενο Εργασίας:

-Ενημέρωση της ιστοσελίδας του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής με άρθρα και δελτία τύπου από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευκαιρίες για πρακτική και δράσεις κινητικότητας στην Ευρώπη, ευκαιρίες για νέους/ες κ.α.

-Διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής (Facebook, Twitter, Instagram, YouTube)

-Δημιουργία και διαχείριση λογαριασμού στο TikTok και στο LinkedIn του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής

-Παραγωγή πρωτοτύπου υλικού σχετικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δράση της (πχ, σύντομα βίντεο, infographics) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής

-Παρακολούθηση της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελλάδα και στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας

-Βοήθεια στην προετοιμασία και υλοποίηση εκδηλώσεων (με φυσική παρουσία ή/και διαδικτυακά)

-Μελέτη ακαδημαϊκών κειμένων και ερευνών σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και απλοποίηση τους για καλύτερη κατανόηση από το ευρύ κοινό

Απαιτούμενα προσόντα: 

-Προπτυχιακοί, τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού προγράμματος Ελληνικού ή ξένου ΑΕΙ

-Άριστη γνώση της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας (γραπτή και προφορική)

-Άριστη γνώση Η/Υ και άνεση στη χρήση του διαδικτύου για έρευνα

-Ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

-Καλή επικοινωνία και ανεπτυγμένη ικανότητα ομαδικής εργασίας

-Άριστή γνώση και χρήση των social media και ιδιαίτερα γνώση της λειτουργίας του ΤΙΚ ΤΟΚ

-Η γνώση δημιουργίας και επεξεργασίας βίντεο καθώς και προγραμμάτων δημιουργίας γραφικών /infographics θα εκτιμηθεί θετικά.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: έως και τις 21 Φεβρουαρίου 2022.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες/οι να υποβάλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, μαζί με μια σύντομη επιστολή που να εξηγεί για ποιους λόγους ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θέση, καθώς και δείγμα της δουλειάς τους από γραφικά, βίντεο ή/και infographic (αν υπάρχει) στην ηλεκτρονική διεύθυνση e[email protected], αναγράφοντας απαραίτητα στο θέμα τον κωδικό θέσης: ED-2022.

Συνεντεύξεις θα γίνονται καθώς θα λαμβάνονται οι αιτήσεις.

Για απορίες ή διευκρινήσεις, επικοινωνήστε με την κα Τζίνα Αποστολάκη, στέλνοντας e- mail στο: [email protected]  ή καλέστε στο: 210 72 57 110. 

* Το ΕΛΙΑΜΕΠ ακολουθεί διαδικασίες που είναι εναρμονισμένες με τη νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΓΚΠΔ 679/2016), την οποία το προσωπικό του ΕΛΙΑΜΕΠ τηρεί αυστηρά κατά τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

** Επίσης το ΕΛΙΑΜΕΠ προάγει ίσες ευκαιρίες στις διαδικασίες πρόσληψης και αξιολόγησης του προσωπικού, και δεν κάνει διακρίσεις με βάση το φύλο, τη φυλή, την εθνική καταγωγή, τις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ηλικία, ή την αναπηρία.